Certifierade Skandinaviska Kassasystem och Kortterminaler Till startsidan Support för kassasystemsanvändare

Namn:
E-post:
Telefon:
 

Kassalagen - vad innebär den 

 
Kassalagen införs 1/1-2010
Detta är en beslutad lag av regering och riksdag för 2 år sedan, maj 2007,  som träder i kraft vid årsskiftet. Skatteverket genomför denna lag för att säkerställa att alla kontantköp och därmed  moms registreras till 100%.

Vilka måste ha ett kassasystem
Är din bruttoomsättning, kontant eller fakturabetalning över 135.000 kr plus moms per år (169.600 inklusive moms 2010). Tar du emot kontantbetalning även om detta är bara några gånger per år. Då behöver du ha ett kassasystem med godkänd kontrollenhet.  

Var ute i god tid - vite 10.000 kr
Man räknar med att upp emot ca 500.000 kassasystem skall levereras innan årsskiftet. Kassasystemet måste beställas innan 31/12-2009 och leverans sker till kund under förstahalvåret 2010. Det är leverantören och inte kunden som bestämmer när systemet med kontrollenheten levereras. Skatteverket vill att systemen leveras fortast möjligt.
Om inte beställning skett innan 1/1-2010 kan kundföretaget riskera en avgift på 10.000 kr.

Välj mellan Kassaregister eller PC-baserat system
Kassasystemet skall ha en godkänd kontrollenhet ansluten samt att kassasystemet  uppfyller alla de krav som Skatteverket bestämt.

Kassaregister:
Där behöver Du skaffa helt nytt system, om du inte köpt system under 2009.
Äldre Kassaregister är oanvändbara och du måste köpa ett nytt system med den nya kontrollenheten som Skatteverket kräver.  Fördelen med Kassaregister är att det uppfyller enklare de krav som Skatteverket ställer samt har en mycket hög driftsäkerhet.

För PC-baserade system är det svårare då det finns olika tolkningar av hur mjukvaran skall anpassas. Skatteverket och dess regelverk är svårtolkat. Förutom anpassningar till en ny kontrollenhet så  tillkommer nya omfattande programmering, testprotokoll, sårbahetsanalys m.m.
Här gäller det att du verkligen säkerställer hos mjukvaruleverantören att PC-systemet verkligen kommer att godkännas samt får säkra garantier.

 
  Dina Kassasystem Stockholm – Göteborg – Malmö – Umeå 08-748 94 22
Din rådgivare & oberoende leverantör av Kassasystem, PC-POS och betallösningarWebb från Devello Om cookies